Ingrid Schoon

Ingrid Schoon

Dierenartsassistente met een missie: alle huisdieren gezond

Handige en leuke weetjes

Het dierdonorcodicil

Vorige week blogde ik over waar de dierenarts mee rekening houdt wanneer er een beslissing genomen moet worden om een dier wel of niet te laten braken. Dat hangt best wel van veel dingen af! Vandaag wil ik het graag hebben over een onderwerp dat mij na aan het hart ligt: het dierdonorcodicil.

Waarom het dierdonorcodicil

Om dierenarts te worden moet je soms echte dieren bestuderen. Bijvoorbeeld voor de anatomie en de chirurgielessen. Overleden dieren kunnen er op deze manier voor zorgen dat hier geen proefdieren voor gebruikt hoeven te worden, en daar gaat het om!

Stichting Proefdiervrij

Het dierdonorcodicil is in 2010 door Stichting Proefdiervrij bedacht. Jaarlijks worden er ongeveer 250 dieren gedoneerd, waardoor de anatomie en chirurgie lessen bij de faculteit diergeneeskunde helemaal proefdiervrij gegeven kunnen worden. Hoe mooi is dat!

Welke dieren kunnen helpen?

Honden, katten, cavia’s en konijnen kunnen ervoor zorgen dat er proefdiervrij onderwijs gegeven kan worden.

Wil je meer weten over het donorcodicil, klik dan hier. En tot slot wil ik graag mijn waardering uitspreken voor al het goede werk van alle mensen die zich inzetten om het aantal proefdieren te beperken. En niet in de laatste plaats voor alle baasjes en bazinnetjes die ondanks alle verdriet toch hun medewerking verlenen aan dit mooie doel. Tot volgende week!

Wil jij zeker weten dat jouw huisdier veilige voeding krijgt?

Lees hier meer over Health Petfood en laat je inspireren.

De auteur

Ingrid Schoon

Ingrid Schoon

Dierenartsassistente met een missie: alle huisdieren gezond

Als assistente hoor ik in de wachtkamer van de dierenartspraktijk vaak mooie, grappige en interessante verhalen en praktische opmerkingen van de dierenbaasjes. Sommige onderwerpen maken mij nieuwsgierig. Andere zijn verrassend. Ik neem je graag mee op kleine ontdekkingsreisjes over allerlei onderwerpen die met onze trouwe viervoeter te maken hebben. Gewone dingen uit het dagelijks leven van de hond en zijn baas die leuk, handig of interessant zijn om te weten.

Lees ook: