Over ons

Huisdieren zorgen er mede voor dat mensen langer en gezonder leven. Baasjes willen datzelfde ook voor hun huisdier. De gezondheid van jouw huisdier wordt voor een belangrijk deel beïnvloed door het voer dat hij eet. Als dierenartsen krijgen we dagelijks patiënten op het spreekuur met klachten die een directe relatie hebben met hun voeding. Diereigenaren vragen ons vaak om advies over wat nu de beste voeding is voor hun huisdier.

De missie van Samenwerkende Dierenartsen Nederland is dat álle huisdieren veilige en gezonde voeding krijgen. Daarvoor is het noodzakelijk dat u weet wat u aan uw huisdier geeft, wat er precies in zit en of het veilig is. Dit doen we door onderzoek te doen naar de kwaliteit van diervoeding en door onze kennis te delen. En door u middels dit platform te helpen bij het vinden van de juiste antwoorden op uw vragen.

Wij bieden u via dit platform graag de handvatten die u nodig heeft om een weloverwogen keuze te maken voor uw huisdier.  

Grondlegger

Mijn naam is Gert-Jan de Leeuw. Ik werk al ruim 20 jaar als dierenarts voor gezelschapsdieren en ben grondlegger van Samenwerkende Dierenartsen Nederland.
De patiënten die ik in al die jaren heb behandeld in mijn praktijk, de vragen van mijn klanten, maar ook twee van mijn geliefde honden die kanker kregen waardoor ze moesten inslapen, waren aanleiding voor de oprichting van Samenwerkende Dierenartsen Nederland.

Mijn zoektocht naar hoe gezond de voeders die ik verkoop nu werkelijk zijn, praktijkervaringen van collega dierenartsen en onderzoeksartikelen bevestigden mijn beeld dat er een onlosmakelijk verband is tussen diervoeding en ziektes bij onze huisdieren.
Met een aantal collega’s hebben we besloten dat we ons daar niet bij neerleggen, maar daadwerkelijk actie willen ondernemen om deze markt te veranderen.

Er is een nieuwe standaard voor veilige en gezonde diervoeding nodig.
De markt móet veranderen. Wij zetten de toon. Doet u mee?

Health Petfood

Onze missie is dat álle huisdieren voeding krijgen die goed is voor hun gezondheid. Omdat er tot voor kort (nog) geen écht veilige en transparante diervoeding was, hebben we besloten om het zelf te ontwikkelen. In 2018 zijn we gestart met Health Petfood brokvoeding voor honden. in de loop van volgend jaar hopen we ook een volledig veilige en transparante brokvoeding voor de kat te kunnen aanbieden.

Wij zien nu in de praktijk wat goede voeding doet voor onze patiënten. En de reacties van klanten sterken ons dat we op de goede weg zijn. Meer weten? Kijk dan op www.health-petfood.nl.

Wij dagen alle voerproducenten uit om mee te doen om alle diervoeding écht veilig en gezond te maken.

 

Samenwerkende Dierenartsen Nederland
info@sdned.nl